To uker uten MediYoga 🙈

helse kropp og sinn langedypeåndedrag mediyoga pauser rutiner tips øvelser Jul 09, 2024
Vi kom oss opp på hytta på fjellet igår, og idag har jeg gått en lang og nydelig tur idag med eldste på 15 😍

Men det jeg har mest lyst til å dele om idag er likevel oppdagelsene mine nå de siste dagene, etter to uker uten yoga! - den lengste pausen jeg har hatt på flere år.

De siste par ukene etter skoleferien startet har vært preget av oppussing av ungdomsrom og mye innetid.

Skuring og maling av vegger, tak og gulv, gamle møbler ut, nye møbler inn. Stua har vært fylt av gamle leker og ting på vei til loppemarked eller gjenbruk, og jeg har sittet med yngste og sortert og bygget lego i timesvis for å finne ut hva som skal tas vare på til fremtidige generasjoner og hva andre skal få glede av.

Nå når vi endelig var ferdige med prosjekt oppussing og rydding og satt på toget på vei til hytta igår med familien kjente jeg at kroppen var stiv og vond, og at jeg begynte å kompensere når jeg bøyde meg, pga vondt i korsryggen. Jeg kjente på en strekk i lysken, stiv nakke og jeg satt og vred meg for å finne en måte å sitte på togsetet som ikke gjorde vondt.

Mens jeg satt der gikk det med ett opp for meg hva som har skjedd, og hvorfor kroppen er så stiv og vond som den er.

Det har nå vært to uker ferie fra yogaundervisning, samtidig har jeg ikke fulgt opp egen yogapraksis, egen styrketrening eller egne daglige morgenturer.

Jeg har vært langt inne i rydde- og oppussings-verden og tenkte bare på å bli ferdig før vi reiste bort.
På to uker med "ferie" har jeg altså gått fra at kroppen fungerer strålende (med tanke på utgangspunktet vel og merke) til å føle at kroppen forfaller og hindrer meg i å leve hverdagen godt.

Og jeg innser hvor viktig påminnelse dette er for meg om hva MediYogaen gjør for kroppen. Ikke bare i perioder der det trengs, men som jevnlig rutine flere ganger i uka.

Når denne innsikten har sunket inn og jeg har satt meg ned på yogamatta på hyttegulvet og gjort et av favorittprogrammene mine så kommer neste innsikt; hvor heldig og priviligert jeg er som vet hva som skal til.

Som har lært å kjenne etter og lese kroppens signaler før det går for langt feil vei.
Som vet hva som skal til for å løse opp spenningene, gjøre pusten dypere igjen.

Som har disse verktøyene for vedlikehold av egen kropp. Eget sinn.

Og idag, etter å ha gått 16km i fjellet skjønner jeg hvilke underverker, eller mirakler, MediYogaen har gjort for meg siden jeg startet med disse øvelsene fra sengeliggende med langvarig utmattelse i 2020 og sakte begynte å bygge meg opp med disse verktøyene.


Derfor har jeg lyst til å bruke anledningen til å gi denne påminnelsen videre til deg. Du som har vært på kurs hos meg, uansett om det er mini-nettkurs i MediYoga, pustekurs, onlinekurs eller fysiske timer.

Bruk verktøyene du har lært! Ta dem med deg i hverdagen. Ta dem med deg inn i ferien.

Hvis du er usikker på hvor begynne så start gjerne der jeg gjorde; med Lange dype åndedrag.

Du finner Lange dype åndedrag her, sammen med en avspenningsøvelse (kroppsscanning) og en øvelse som hjelper deg å gjøre utpusten lengre (hviskepust).


Og hvis du selv har innsikter rundt dette (eller rundt noe annet) du vil dele med meg så send meg veldig gjerne en epost på [email protected] 🥰

God sommer til deg fra meg 🌷
Varme hilsener fra Hanne
 

Ikke gå glipp av ukentlige tips og inspirasjon! 

Bli med meg på eventyr med MediYoga, pust, meditasjon, og balanse i hverdagen. 

Jeg misliker spam og vil aldri misbruke opplysningene dine. Du vil motta eposter fra Frisk I Balanse, Hanne Søbye med nyttige tips, tilbud og nyheter. Du kan når som helst trykke "avmelding" i en e-post fra meg. Ved å legge inn opplysningene dine samtykker du i behandling av personopplysninger i tråd med personvernerklæringen