Min vei

Etter mange år som fast ansatt musiker i Den Norske Opera og Ballett, med mann og barn, masse verv og med egen klezmertrio på si, fikk jeg i 2018 konstatert astma som yrkesskade av scenerøyk. I 2019 ble jeg alvorlig syk med lungebetennelse, og ble innlagt på sykehus med respirasjonssvikt og blodforgiftning. Jeg fikk etter dette langvarig utmattelse som forverret seg ved forsøk på trening, og var lenge 100% ufør pga dette.

Underveis i prosessen å finne en treningsform som kroppen min taklet var det flere gaver som krysser min vei. Jeg ble kjent med riktig bekkenbunnstrening gjennom Marianne Beisland-Thorell ved Mammaklinikken, og under et opptreningsopplegg gjennom NAV

traff jeg Bente Kristensen som introduserte meg for MediYoga.

Etter et halvt års egentrening med bekken og MediYoga begynte jeg å fungere bedre i hverdagen. Jeg bestemte meg for å ta instruktørutdannelse i MediYoga selv, for å kunne gi denne gaven videre til andre.

Høsten 2020 leste jeg anatomi og fysiologi ved Høyskolen i Kristiania for å få det medisinske grunnlaget som trengtes for utdannelsen, og våren 2021 tok jeg utdanningen MediYoga instruktør level 1.

Siden dette har jeg undervist ukentlig. Først online, og fra sommeren også fysiske timer. Jeg holder nå faste kurs på Grorud flerbrukshus og online på Zoom, og underviser frivillig en gang i uka på Grorudhuset frivilligsentral.

I tillegg til dette har jeg de siste 12 årene hatt min daglige meditasjon (thebrightpath.com) som grunnsten i livet, og har fått mye hjelp fra Dan Neuffer og hans «ANSrewire» for å støtte kroppen ut av utmattelsen.

I november 2021 tar jeg videreutdanningen «MediYoga ved stress og utbrenthet» hos Frida Storholt ved Yogahaven i Oslo.

Jeg gleder meg til å utvide min MediYogapraksis og dele denne kunnskapen med flere.

Ta kontakt hvis du kjenner på et behov for mer fokus, ro, konsentrasjon, glede fleksibilitet, stødighet og mening i hverdagen, for deg selv og dine nærmeste. Og hvis du er leder i en bedrift; dette er en gave til dine ansatte som bedriften virkelig kan ha nytte og glede av.

Hjertelig hilsen Hanne

hanne@friskibalanse.no